maanantai 4. helmikuuta 2013

Viking Grace




























Uusi laiva oli erittäin tervetullutta vaihtelua Turku-Tukholma välille. Kuten olen täällä maininnut aikaisemmin ja kuviakin laittanut, tulee laivalle eksyttyä usein. Se kohu ja hehkutus laivasta mitä mediassa pidettiin laivan sisustuksesta, oli minun makuuni ihan aiheellista. Ei varmasti vedä vertoja jollekin Karibian risteilyalukselle, mutta tällaiselle suomitallaajalle, oli mukavaa huomata että oltiin viitsitty vähän nähdä vaivaa, eikä menty siitä mistä aita oli matalin. 

Laiva oli valoisa ja pelkistetty tyyliltänsä. Kaikki turha messinki/mahonki/sametti oli suosiolla unohdettu ja uskallettu ajatella pidemmälle. Laiva oli selvästi tuotu tähän päivään. Kaupoissa ja eri ruokaravintoloissa oli ajateltu asiakasta ja sitä että tuotteet/ruoat olisi mahdollisimman helppoa ja nopeata valita. Jäisi aikaa itse nauttimiselle. 

Olimme matkalle jo heti ensimmäisellä viikolla, kun alus aloitti liikennöintinsä ja jopa Turun Vikingin terminaalia oli suurennettu. Terminaali olikin täynnä matkustajia, kun matka oli loppuunmyyty, mutta ruuhka loppui sitten siihen. Laivaan mentiin useammasta ovesta sisään, joka helpotti huomattavasti hyttiin pääsyä reippaassa ajassa. Itse inhoan sitä odottelua ja tungosta.

Ruoka oli maukasta, hinnat olivat kylpyläosastoa lukuun ottamatta pysyneet samoissa, henkilökunta ystävällistä ja nähtävää laivalla riitti vielä toisellekin matkalle, niin voin kyllä suositella pientä irtiottoa arjesta. 

Meidän matkaa varjosti pari pientä tapaturmaa, niin yöelämä jäi vielä näkemättä, mutta sairastuvalla saatiin kyllä hyvää palvelua. Niin ja hytit olivat aavistuksen ahtaampia, mutta sen korvasi mielestäni hyvin se että ikkuna oli suurempi ja tv kunnon kokoinen. Hytin ilme oli vaalean skandinaavinen, niin ja ihanan kuohkeat peitot ja tyynyt. Pitäisi varmaan päivittää omat vuodevaatteet. Tuntui meinaan ihan kivalta pujahtaa vällyihin.    

2 kommenttia:

  1. Tonne pitää kyllä päästä joku kerta.. jos kulkis Helsingistä, niin olisin varmaan jo käynyt :)

    VastaaPoista
  2. Viime retki meni sen verran siivillä että itsekin odotan jo seuraavaa matkaa. Tulee testattua laivan yöelämä ja spa. Näin talvella ei niin kaipaa vielä sitä lumihuoneen testausta, mutta kesällä voi olla aika hassua mennä sitä testaamaan.

    VastaaPoista

On ihanaa saada palautetta ja kuulla mielipiteitä, kiitos kun kommentoit!