tiistai 11. joulukuuta 2012

Pikkujouluristeily

Meillä oli tyttöjen kanssa pikkujoulut ja suuntana oli oikein perinteisesti ruotsinlaiva. Laivalla kyllä huomasi että nyt on juhlakansa koolla, kun oli pikkujouluaika kuumimmillaan. Tuntui että kaikilla matkustajilla oli rento ote ja hyvä fiilis.  Laivalla tulee käytyä noin kymmenisen kertaa vuodessa, kun se tuossa ihan nurkan takana kerran on. Helppo ja edullinen tapa matkustaa, kaikki löytyy saman katon alta. Ravintolat, uima-altaat, hotellihuone, yökerhot ja shoppailumahdollisuudet. Ja välttyy näin pikkujouluaikana pitkiltä taksijonoilta. Jos ulkona pyryttää vaakasuoraan ei se haittaa tai kesällä vastaavasti saa rusketuksen, kuin olisi käynyt vähän kauempanakin etelässä. Tulee sitä sentään joskus hypättyä pois kaiken kansan huvikeskuksesta ja rantauduttua maihin ja fiilisteltyä naapurikansan erikoisuuksia.









´Kobbaklintarin vanha, vuonna 1912 rakennettu luotsiasemarakennus seisoo Maarianhaminan väylällä. Talon vintissä on erikoinen seitsemän metriä pitkä sumutorvi, joka ohjasi entisinäaikoina sumussa kulkevia laivoja. Luotsin toiminta lopetettiin 1972. Vain aseman parvekkeella valvoo kaukoputkella tähystävä luotsi. Tämä rakennus on jostain syystä aina saatava nähdä matkan varrella.





SILJA EUROPA

Olen aikaisemminkin laittanut kuvia tänne tapaksista. Niinhän siinä kävi tälläkin kertaa että tapaksilla nämä tytöt elivät, ja kyllä tällä kertaa aika pitkälti myös valkoviinillä.


Vähän luxustakin, olimmehan sentään Lux Roomin järjestämällä risteilyllä. Terveisiä vaan että kyllä kannatti lähteä teidän matkaan...

Ginger ale


Jäähyväiset meidän osalta laivalle, hauskaa oli ja nauraa saimme tälläkin kertaa

Rakastan hyvää ruokaa, näitä jos nauttii laivalla ei voi mennä pahasti pieleen

 TOAST SKAGEN
4 annosta 
400g kuorittuja ja hienonnettuja katkarapuja
1 dl majoneesia
1 rkl sirtuunamehua
2 rkl ruohosipulisilppua
1/2 silputtua punasipulia
tabascoa
4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää tai saaristolaisleipää
4 salaatinlehteä 
75g muikunmätiä
4 tillinoksaa
4 sitruunalohkoa

Ohje:Sea food kirjasta poimittu

CREME BRULEE
4 annosta
2,8 dl kermaa
1,5 dl maitoa 
1/2 vaniljatako
55g sokeria
4 munankeltuaista
fariinisokeria 

Ohje:Gourmet laivalla kirjasta poimittu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

On ihanaa saada palautetta ja kuulla mielipiteitä, kiitos kun kommentoit!